נתרן ואשלגן

הפרשה מוגברת של אשלגן ואגירת נתרן

תרופות סטרואידיות נוגדות-דלקת גורמות להפרשה מוגברת של אשלגן בשתן ולאגירת נתרן בגוף. תהליכים אלו עלולים לגרום לצבירת נוזלים בגוף, עליה במשקל ולסיכון מוגבר ליתר לחץ-דם. תוספת אשלגן עשוייה להיות הכרחית במקרים מסוימים. ניתן לקבל את המינונים הדרושים, מן המזון(בננות, תפוחי-אדמה), ולהפחית את צריכת הנתרן במזון. יש לרדת באופן הדרגתי בצריכת / שימוש במלח בבישול ובשאר המאכלים. מומלץ להמעיט במזונות עשירים במלח כמו מרקי-קופסא, כרוב כבוש, מלפפונים חמוצים ונקניקיות. מאכלים שטעמם מלוח – כנראה מכילים מלח רב!
יש לציין ש"מאכלים נוחים", כגון: מזון מהיר בדרך כלל עמוסים בנתרן למרות שטעמם אינו תמיד מלוח.
בעת נטילת פרדניזון: נצברים נוזלים עודפים בגוף. התופעה מחמירה כאשר אנו צורכים מלח שולחן או מזונות מלוחים בכמות גדולה. המלח מושך אליו נוזלים המגבירים בצקתיות בגוף, עליה בלחץ הדם ועליה במשקל (הנובעים מצבירתם של הנוזלים), לכן:
מומלץ להפחית את כמות המלח הנצרכת!!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s